V hlubší pánvi nebo kastrolu rozehřejte máslo či sádlo a osmahněte na něm doměkka cibuli. Přihoďte houby , kmín, osolte a opepřete. Na plátku (lžíci) másla nebo kousku pokrájeného špeku osmažíme cibulku. Na sádle zpěníme cibulku a když zrůžoví, nasypeme na ní omyté houby pokrájené na kousky asi 2xcm.
Pokud jsou houby velmi suché, malinko je. Nasbírali jste v lese velkou úrodu hub a kromě zamrazení či usušení na horší časy si chcete užít čerstvou voňavou smaženici ?
Houby u nás sbírá každý druhý, je proto k nevíře, kolik nesmyslů se o konzumaci a přípravě hub traduje. Správná smaženice by sice podle jakési teorie absolutní chuťové dokonalosti měla obsahovat deset různých druhů hub , ale jak víme, postačí . Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno. Houby očistíme, propláchneme a nakrájíme na plátky. Máslo rozpustíme a cibuli na něm zesklovatíme. Zatímco Přiznám se, že houby mám velice rád a pracuji s nimi celý rok.
Smaženice sice není to nejlepší, co z hub můžete udělat, ale rozhodně . Letošní podzim je na houby velmi štědrý, ale když jich najdeme málo, můžeme smaženici nastavit krupicí.
Za časů našich babiček se takovému . Pak není problém s tím, když druhý den vytáhneme z lednice smaženici , polévku nebo omáčku s houbami , pokrm si ohřejeme a sníme. A samozřejmě s cibulí, vajíčky, sádlem i drceným kmínem. Podáváme na chlebu nebo na . Smaženice (míchanice) je typické české jídlo, jehož základem jsou smažené houby.
Houby , nejlépe více druhů, se pokrájí na menší kousky a přidají k cibulce . Recept na smaženici z hub. Na jednu porci smaženice z hub si nakrájejte 1g hub a rozpusťte v nahřáté pánvi kousek másla, přidejte kapku o. Na pánvi na másle dejte zesklovatět cibulku a . Houby rostou doslova jako po dešti a proto se mnoho kuchařek ptá, co by mohly z čerstvě nasbíraných hub uvařit. Jedním z nejtradičnějších . Houby důkladně očistěte a nakrájejte je na menší kostičky. Vyzkoušejte tedy takovou smaženici , jakou dělávaly naše babičky.
Nechte vše dohromady zpěnit a vsypte na kousky nakrájené houby a na . Košík byl nakonec i tak přes polovinu zaplněn a když už byly houby , mohlo následovat jen jediné – houbová smaženice. Pokrm se dochucuje solí, pepřem a někdy také kmínem. Lesní houby obsahují asi vody, .
Žádné komentáře:
Okomentovat
Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.