V našich podmínkách se běžně v přírodě nevyskytuje. Má rád slunečnou a teplou . Nejčastěji je známá jako koření - semeno koriandru , ale dá se využít i list koriandru a dokonce si ji můžeme vypěstovat doma nebo na zahradě. Využívá se tedy kromě léčitelství, převážně v kuchyni.
Koriandr setý je příbuzný anýzu, kmínu a kopru. Je ceněný již od starověku a .
Obklady z koriandru pomáhají na bolest kloubů. Obvykle roste v trsu vysokém až cm. Převážně se používá v kuchyni jako koření, zvyšuje chuť k jídlu. Dále působí proti nadýmání, mírní křeče a příznivě působí na nervovou soustavu. Jednoletý koriandr setý dorůstá výšky až cm.
Pěstujeme jej v propustné, výživné půdě s dostatkem vláhy a vápníku. Coriandrum sativum ( koriandr setý ) - Botanická fotogalerie - Prohlížení a vyhledávání fotografií rostlin. Prodej semen koriandru setého Hrubčického.
Vypěstujte si koriandr, vynikající koření perfektní pro exotickou i domácí kuchyni, ze semínka.
Odrůda typu Long Standing, jedná se o jednoletou bylinu s přímým rozvětveným stonkem a střídavými, hluboce členěnými listy, . Spotřeba koření a bylin v posledním desetiletí velmi silně vzrostla. Velké oblibě se především těší „ostré koření“, etnická a zdravá jídla. Nabízíme osiva a semena rostlin zeleniny jako rajčat, paprik a jiných plodin, prodáváme také semínka . Vzrůstem připomíná kopr nebo anýz.
Anglická odrůda, v současné době nejlepší a nejvíce pěstovaná. Milovníci koriandru , mezi které se počítám, vědí, že pokud si vysadí běžný . Teplomilnější jednoletá cizosprašná plodina, . Byl znám jako vynikající. Má výrazný oddenek, listy kopinaté, světle až tmavě zelené. Stejně tak, jako koriandr setý běžný i tato odrůda je hojně používaná především jako koření do orientálních pokrmů.
Zrající rostliny požneme a necháme dozrát. Skvěle doplňuje zeleninová jídla jako je karí, thajské polévky, nebo Tikka masala. Daří se mu ve vápenité půdě na slunné, před větry chráněné straně s vlhkým počasím. Hmotnost tisíce semen je 9-gramů.
Výnos z jednoho hektaru je 6-tuny.
Žádné komentáře:
Okomentovat
Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.