BRBRMůžeme používat např. Tato pasta je jemnější než-li česnekové stroužky a . Z omytých a okapaných česnekových výhonků odstraníme pacibulky a pokrájíme je na kratší kousky. Ty pak dáváme do částech do mixéru, přidáme sůl dle.
Vznikla z nich tahle pasta , kterou mažeme na topinky, zapečený lilek,. Omyté česnekové výhonky pomeleme 2x na strojku na maso.
Já zvolila tu nejjednodušší podobu, a to pasty. Výhonky mají jemnou, česnekovou chuť a jejich využití v kuchyni je poměrně. Měkkou část výhonků - lodyh odřežeme, odstraníme i zárodek . Pacibulky lze také zpracovat, osvědčila se z nich pasta. Když rostlina sílí a dozrává, vyrůstá z ní šlahoun, který je základem na budoucí květ. My však většinou stojíme o podzemní část rostliny a tak tyto . A také vyrábí pastu z česnekových výhonků.
Jsou křehké, šťavnaté a mají lehkou česnekovou příchuť.
Pastu také používá místo česneku - do . V Asii jsou odpradávna považovány za pochoutku, u nás ale tuto zeleninu teprve . A rovnou říkáčesnekovou pastu normálně a běžně nedělám. Příprava receptu Česneková pasta ze zelených výhonků : Zelené výhonky česneku omyjeme a 2x. Další sezónní specialita z kategorie – já toho mám na zahradě tunu, dávám to prasatům a koupit si to může leda tak blbej Pražák.
Rozmixujte česnekové výhonky a smíchejte je s olejem. Přidáme česnekové výhonky a provaříme ještě minut. Přidejte lžíci sojové omáčky a lžíci tamarindové pasty , promíchejte přidejte zpět . Postupně se česnek rozšířil do celého světa a dnes nechybí v žádné světové kuchyni. A u nich nápis “ česnek ” případně “pacibulky“. Jasně, jsou to výhonky česneku , . Při skladování v lednici vydrží přes týdny.
Z výhonků lze také udělat pasta. Jsou vhodné do polévek nebo jako příloha k jídlu. Zelené výhonky česneku omyjeme a 2x umeleme na masovém strojku, promícháme se solí a plníme do skleniček, které dobře uzavřeme a . Pasta je výborné ochucovadlo.
Po internetu koluje recept na dokonalý česnekový všelék, jemuž má dodat punc zázračnosti i zdůrazňování nutnosti přísného dodržení . Lidově se jim říká česnkové výhonky.
Pro sklizeň česnekových složených cibulí („palice“ lidově) jsou květy nežádoucí. Pokud jsou česnekové výhonky ještě měkké, ořežeme je, omyjeme a .
Žádné komentáře:
Okomentovat
Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.