pondělí 11. července 2016

Grilování zeleniny

Možná jste již na chuť grilované zeleniny přišli, možná se na to teprve chystáte. Bezmasé pochoutky vás jistě nezklamou, pokud budete vědět, jak si je správně . Naučte se, jak ji netrápit na grilu. O recept vás budou žádat i . Jak na vlastní přípravu zeleniny na grilu.

Cibuli doporučuje bílou, ta se hodí na grilování i do salátů, a stejně jako lilek či cuketu ji na gril krájejte . Jednou z nich je, že se nemusí upravovat předem jako maso. Stačí ji posypat kořením, solí nebo pokapat . Grilování zeleniny má mnoho výhod. Na gril podle mnohých patří jen maso, to ale není úplně pravda, na gril totiž s klidem patří i zelenina.


Jak jednoduše grilovat cibuli a papriky. Není to žádná věda, stačí sůl, pepř, olej a hlavně umět ovládat svůj gril.

Nejen masem živ je člověk. Podávejte třeba s jednoduchým jogurtovým dipem s . Zelenina na grilu je velmi snadná, rychlá a chutná. Ať už jako příloha nebo hlavní jídlo. Předehřát troubu na 2stupňů, vložit zeleninu včetně brambor, nakrájených třeba na čtvrtky, nebo malé,vše promícháme s kořením a pokapeme. Na grilu se může plnit a zapékat nebo grilovat na . Zeleninu očistíme a pokrájíme na kolečka, proužky, měsíčky a naaranžujeme do pekáče nebo zapékací mísy.


Prošleháme dresink a zeleninu jím pokapeme a. Majitel grilu v Čechách obvykle chápe zeleninu jako pžílohu k masu, více či méně . Při slově grilování si většina lidí představí šťavnatý steak, klobásy či další masité pokrmy. Pestrost dodává barevná a křupavá zelenina. Jak ji však ugrilovat, aby chutnala a nestala se z ní beztvará . Papriky nechte pod grilem v troubě zcela zčernat. Dejte je do mísy a přiklopte talířem.


Zatímco papriky chladnou, smíchejte ve velké míse olej. To se obvykle nakrájí kousek okurky, papriky, přidá se .

Oficiálně už začalo léto a začínáme grilovat. Na gril jistě využijete i různé druhy zeleniny , kterou dobře namarinádujte.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky